Fernando Mihalache este unul dintre puținii interpreți români ai acordeonului care au reușit să pătrundă pe scenele de concert. A obţinut titlul de doctor în muzică la Universitatea Natională de Muzică Bucureşti, in anul 2011. Calitățile sale remarcabile îi permit să abordeze o mare varietate de genuri și stiluri muzicale – o recunoaștere a acestui fapt constituind-o prezența sa pe scena Festivalului George Enescu, a Festivalul Jazz Blues& More,“The Sound of Spring”, etc. Unul dintre cele mai importante proiecte ale sale este “Traffic Strings”, materializat cu un compact disc în 2009. Alături de vibrafonistul Alexandru Anastasiu, pune bazele “Accord Vibes”, un proiect de anvergură (acordeon şi vibrafon), unic în România. Un alt proiect interesant prin asocierea timbrală (flaut, acordeon, pian şi contrabas) cât şi prin repertoriul abordat este “Maxim Quartet”. În anul 2018 a fost protagonistul Turneului “Muzica in Palatele României”. Anul trecut a fost invitat în cadrul Buzau International Arts Festival, fiind protagonistul proiectului sincretic "Citadele culturale". In prezent conduce singura clasă de acordeon, de nivel universitar, din România.
Muzician cu o bogată experiență de concert, se poate spune că Sorin Romanescu este unul dintre cei mai importanţi chitariști ai scenei româneşti de jazz. Debutând în anii '90 activitatea sa muzicală nu s-a limitat însă doar în zona jazz-ului și improvizaţiei. A fost basist în trupa Sarmalele Reci împreună cu care a înregistrat primul album al trupei, "Țara te vrea prost". A compus muzică pentru proiecte de dans contemporan ale unor coregrafi precum Eduard Gabia, Vava Stefănescu, Florin Fieroiu, Mihai Mihalcea, Andreea Novac. A susținut concerte de muzică contemporană în cadrul unor festivaluri naționale și internaționale iar din 2005 este colaborator permanent în proiectele muzicale ale lui Alexandru Andrieș, atât concerte cât și albume. Compozitor şi producător audio, numele său este asociat cu campanii publicitare pentru care a compus muzică, precum și cu unele filme documentare sau artistice pentru care a compus coloane sonore precum documentarele "Afacerea Tănase" - regia lonuţ Teianu (nominalizare pentru muzică la Premiile Gopo), "Cold waves" - regia Alexandru Solomon sau filmul de lung metraj "Câini" - regia Răzvan Mirică pentru care a primit premiul Gopo pentru cea mai bună muzică originală. Activitatea sa ca muzician de jazz acoperă o perioadă îndelungată începând cu anii 90 de-a lungul căreia a colaborat cu muzicieni de jazz din România din toate generațiile: Marius Popp, Garbis Dedeian, Romeo Cozma, Nicolas Simion, Mihai lordache, Vlaicu Golcea, Luiza Zan, Ruxandra Zamfir şi mulţi alţii. Aparițiile sale concertistice acoperă o vastă varietate stilistică, de la jazzul standard până la muzică de avangardă. Este colaborator sau co-autor în proiecte muzicale care însumează peste 20 de albume.
Ruxandra Zamfir este cântăreață de jazz și blues, cu o activitate concertistică bogată. Ea
absolvind mai întâi Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea
București), pentru ca apoi să înceapă să studieze muzica, obținând titlul de doctor în
muzică în 2013. În activitatea ei profesională, a colaborat cu muzicieni importanți,
precum Lucian Ban, Mircea Tiberian, Sorin Romanescu, Vlaicu Golcea, Mihai Iordache
sau Emil Bîzgă. Ruxandra are la activ două producții discografice - „Being Green”
(2008) și „Wild at Heart” (2017).
Tudor Niculescu-Mizil a absolvit în anul 2010 Universitatea Națională de Muzică din București,
specializarea chitară clasică. În anul 2012 a absolvit programul de masterat al Academiei de
muzică din Maastricht. În anul 2016 și-a definitivat studiile doctorale ale Universității Naționale
de Muzică din București. Apare în spectacole de ținută pe scena Ateneului Român – atât individual,
cât și în formații camerale – pe scena Studioului de radio „Mihail Jora” al Radiodifuziunii
Române și devine invitat permanent în cadrul unor proiecte artistice de lungă durată derulate de
prestigioase instituții culturale românești.
Cd-ul său, „Romantic guitar” lansat în anul 2015 îmbină sensibilitatea și expresivitatea specific
romantice cu virtuozitatea interpretativă.
Tudor face parte în mod constant din jurii de specialitate în cadrul concursurilor naționale și
internaționale de profil din țară și este directorul artistic al concursului international de chitară
clasică “Talente în afirmare”, ajuns în anul 2022 la cea de-a X-a ediție.
Pe lângă activitatea de solist și profesor, Tudor Niculescu-Mizil se manifestă și în domeniul
publicațiilor pentru chitară clasică. Astfel, în perioada 2017-2020 vor apărea 3 cărți de
specialitate ale sale sub egida Editurii Muzicale.
Gabriela Costa – voce
Alex Man – chitara
Alex Mike - contrabas
O invitatie pe pamant nord-american, intr-un concert cu povesti muzicale ca o calatorie, in care ne vom legana in pulsatia swing-ului sau vom aluneca usor in starea “blues” a unor standarde jazz minunate din anii ’20- ’60… Cu sonoritati aproape de traditie dar puternic marcate de personalitatile celor trei, ca oameni si artisti.
Gabriela Costa a aparut pe scena inca de la 6 ani, intr-un festival concurs in care a fost premiata, si este selectata la 11 ani, pentru unul dintre concertele Cenaclului Flacara. Timp de cativa ani activeaza in cadrul ansamblului de estrada „Tinemar” al Casei Armatei din Mangalia, timp in care, ca solist vocal, face inregistrari in Radiodifuziunea Romana si filmari la TVR.Participa si este premiata in calitate de cantautor (voce-chitara) la festivaluri de folk si face parte din cenaclul de muzica si poezie „Altfel” al Casei Studentilor din Cluj, cu invitatii la emisiuni tv. si inregistrari radio.Debutul solistic in jazz este marcat la Jazz Napocensis, ed. XIV, timp in care descopera o mare pasiune si pentru muzica braziliana.Intalnirea cu chitaristul Alex Man, se concretizeaza sub forma unui album unic pentru piata muzicala de la noi împreună cu Softrecords . Sustine numeroase concerte in diverse formule muzicale si este invitata a Big Band-ului Radio in cadrul emisiunii “Jazz pe romaneste”, patronata de Florian Lungu, si a Filarmonii Ploiesti alaturi de formula de trio jazz a acestei institutii.In prezent este activa in numeroase concerte, si inspirata tot de muzica, gandeste si creaza bijuterii handmade cu aceeasi pasiune cu care canta.
Află mai multe despre Gabrielei Costa aici.
Absolvent al Facultății de Jazz “Richard Oschanitzky"" din Timișoara, și deținător al unui master la Universitatea Națională de Muzică București, Alex Man este un foarte apreciat si foarte activ chitarist si contrabasist de jazz, premiat de revista Actualitatea muzicala in anul 2014. Expresiv și versatil – trecând cu usurință de la un gen jazz-istic la altul, cu relaxarea celui care stăpânește extrem de bine instrumentul - este recunoscut și ca un rafinat acompaniator, atent în permanență la estetica muzicală, doritor de a pune în valoare personalitatea celui alături de care cântă.Colaborează, de-a lungul timpului, cu muzicieni si big band-uri din țară și străinătate, in numeroase concerte de club sau pe scene de festival. În prezent este cadru didactic asociat la secția Jazz a Universității Naționale de Muzică din București si desfasoara o activitate continua de pregatire a elevilor din spatiul preuniversitar in vederea admiterii la facultatile cu profil jazz, cu rezultate remarcabile ale elevilor admisi in tara si in strainatate. Sustine workshop-uri pe teme variate si de interes pentru tinerii muzicieni (ansamblu, tehnica instrumentala, improvizatie, compozitie, managment muzical) si participa constant in tabere de muzica improvizata si jazz ca profesor coordonator. Este solicitat cu regularitate in jurii internationale ale concursurilor studentesti de jazz, precum cel de la Tg.Mures- Festival International Studenţesc de Jazz.
Află mai multe despre Alex Man aici.
Alexandru ' Mike' Marin a absolvit liceul de muzica George Enescu la sectia de contrabas clasic . A participat la festivalul International” Eurorchestries “din Franta in postura de contrabasist solist . Tot in acest an a participat la festivalul “Impreuna Formatii Pentru Viitor” din Intorsura Buzaului unde a primit diploma de: “ Cel mai bun basist” al festivalului . In anul 2016-2017 a facut parte din programul Erasmus+ . Program in care a sustinut concerte in: Sardinia si Lituania , alturi de componentii celorlalte tari implicate . Cu ocazia absolvirii liceului a concertat alaturi de orchestra Colegiului la Ateneul Roman in postura solist. In vara anului 2017 indreptandu-se catre stilul de Jazz . Din luna Octombrie 2017 pana in prezent este student al Universitatii Nationale De Muzica din Bucuresti la sectia de compozitie Jazz. A castigat un numar considerabil de premii precum si locul II la concursul national ""New Jazz Players"" editia 2019.
Află mai multe despre Mike Alex aici.
DIN SEOCHO ÎN GWANAK
un grup de turiști urmărește
lampioanele care nu se mai întorc
enormi liliaci negri cu pântecele alb
deasupra centrului Gugak
e amiază
nicio adiere de vânt
razele soarelui
transparente și minuscule dantele din nailon
din district în district
când siluetele clădirilor sunt singurele păduri care-nconjoară orașul
te țin de mână suntem înfometați
înțepeniți de-atâta mers
cu ghiozdanele în spate
butelii enorme de scafandru
pregătiți să coborâm la metrou
ca două murene timide înapoi în recif
DIN SEOCHO ÎN GWANAK
un grup de turiști urmărește
lampioanele care nu se mai întorc
enormi liliaci negri cu pântecele alb
deasupra centrului Gugak
e amiază
nicio adiere de vânt
razele soarelui
transparente și minuscule dantele din nailon
din district în district
când siluetele clădirilor sunt singurele păduri care-nconjoară orașul
te țin de mână suntem înfometați
înțepeniți de-atâta mers
cu ghiozdanele în spate
butelii enorme de scafandru
pregătiți să coborâm la metrou
ca două murene timide înapoi în recif