Cu peste 15 ani în spate și influențe din scena alternativă britanică, trupa The Amsterdams și-a stabilit un renume printre ascultătorii de gen, sound-ul lor lejer și inovator fiind primit cu entuziasm.
De la primul EP, Automatic și cele 4 patru albume de studio în discografie, The Amsterdams au cântat de-a lungul vremii la toate festivalurile importante din țară, alături de multe escapade în străinătate în țari precum India, Anglia, Franta, Italia, Austria, Croația, Spania etc., continuând să-și rafineze sound-ul și să exploreze noi drumuri muzicale, adăugând și mai multe elemente electro-pop.
The Amsterdams sunt: Andrei Hațegan (voce, chitară), Ovidiu Bejan (voice, synth), Andrei Ungureanu (chitară), Dragoș Crifca (bass), Gabriel Ciocan (tobe).
Din pasiunea pentru sunet și dorința de a transmite vibrații înalte spiritului, Gabriel Bălașa își invita auditoriul la o călătorie de poveste cu vibe fresh de vară acompaniat de natură.
Fiind un pictor desăvârșit al sunetelor, apreciat pentru prezenţa sa creativă a susținut concerte la diferite festivaluri naționale și internaționale în Ungaria, Luxemburg, Portugalia, Franța, Anglia, Germania, China, India. Instrumentul său, Hand Pan-ul este relativ nou, inventat în sec. XXI și inspirat de instrumentul Steel Drum, care a fost creat de către doi elvețieni. Fiecare notă conține până la 6 armonici diferite, în timp ce nota centrală conține 7, oferind sonorități incredibile, cosmice, ambientale care trimit spre meditație și o stare de liniște interioară. Explorând sunete și texturi în diferite genuri muzicale, focusul este valorificarea efectelor terapeutice pe care Handpan-ul le poate avea asupra sufletului. După o lungă căutare în care artistul și-a pus amprenta ritmului pe mai multe albume discografice în rol principal și secundar, anul 2018 aduce primul său album solo din carieră “Natural Groove”, descris de muzicianul si compozitorul Ovidiu Lipan ‘Țăndărică’ drept o “sinteză obsesivă a ritmului transpus în armonia universală”.
A cânta, nota undeva Rainer Maria Rilke, este cu adevărat un alt fel de a respira. Dar tot respirare este, am spune noi, și a asculta muzică. Iar atunci când muzica ni se servește, pe seară, din chitara lui Maxim Belciug, chitaristul Încântărilor, înțelegem că a respira înseamnă să simți gust de cireșe coapte în timp ce vezi timpul cum fuge călare pe-o stea albastră. Înseamnă să te întâlnești cu tine însuți copil, înălțat în spațiul dintre două note, mângâind pe creștet căluți de mare. Un răgaz de desfătare și frumos care ne amintește că avem nevoie, măcar uneori, să mai și respirăm. Poate că asta chiar ar mântui lumea.
Maxim Belciug este unul dintre cei mai carismatici muzicieni români de astăzi. Nonconformist și activ, chitaristul şi-a obişnuit publicul cu un tip de act artistic bazat pe sinceritate totală. În România, a susținut numeroase concerte, de la prima scenă a țării - Ateneul Român - până la locații mai neobișnuite, precum cheiul Dâmboviței din București sau Peștera Bolii din Petroșani.
În străinătate, chitara sa s-a facut deseori apreciată, în recitalurile susținute în Franța, Italia, Ungaria, Serbia, Austria, Scandinavia, Polonia și chiar pe tărâmul natal al chitarei, Spania. Discret ca persoană, dar expresiv până la năstruşnicie ca muzician, Maxim Belciug abordează un repertoriu eclectic, trecând cu graţie, într-un stil personal, de la baroc la muzică latino-americană sau de la romantici la flamenco, strunindu-şi chitara să caute mereu muzica pură, vie şi plină de culoare.
Astfel, apariţiile sale în concert se bucură întotdeauna de ecoul special al trecerii unei păsări rare. Când cântă la chitară, Maxim Belciug deapănă de fapt, în fraze cu sonorităţi diverse, uneori pasionale, alteori atinse de reverie, o poveste de dragoste. Dragostea chitaristului pentru instrumentul său, pentru muzică şi pentru frumos, sub care se ascunde speranţa că “frumuseţea va mântui lumea”.
O tânără îmbrăcată într-o elegantă rochie de seară este găsită fără suflare într-o piaţă din Paris. Comisarul Maigret va încerca să descopere criminalul şi să înţeleagă circumstanţele în care a murit victima.
Patrice Leconte
Patrice Leconte
Jérôme Tonnerre
Gérard Depardieu
Mélanie Bernier
Aurore Clément
Pascal Elso
Anne Loiret
Elisabeth Bourgine
Nidal Ștefan e un proiect solo, acustic, modern şi versatil, menit să fie Adevarat, însufleţit şi semnificativ.
E despre ce se-ntîmplă când Asculţi.
Alex Mișu & Maria-Iasmine Demir
Programul nostru constă într-o serie de piese din tot spectrul muzical cărora le-am conferit un ușor, dar incontestabil, parfum jazzistic, punctul de focalizare fiind, de fapt, cât de mult pot să difere modalitățile prin care ne exprimăm dragostea. Sperăm ca atmosfera de acoustic show să ofere publicului confortul necesar de a intra în universul nostru.
"Noi suntem Magda și Dan. Împreună am început un proiect de familie care se transformă într-o mică afacere creativă care transmite bucurie. Probabil asta fac toate micile afaceri creative.
Povestea noastră este presărată cu flori și cu dragostea pentru arta simplă, care ne aduce mai aproape de natură. Prin tehnici speciale, presăm flori pentru a le transpune în mod creativ în viața de zi cu zi.
Începem cu alegerea florilor, petalelor, frunzelor, chiar și a staminelor, pe care le culegem la momentul potrivit, astfel încât culoarea și textura să se păstreze cât mai mult timp. După presare, elementele florale sunt așezate și lipite cu grijă pe o hârtie specială.
În final, pentru că un original nu poate ajunge decât într-o singură casă și deoarece detaliile perfecte ale materialelor presate, texturile deosebite ale acestora, precum și culorile desăvârșite merită să fie admirate, fotografiem originalul, pentru a realiza art printuri. Imaginile ajung și pe tricouri, sacoșe, stickere, naproane, fețe de pernă, șorțuri de bucătărie și de curând, pe felicitări.
Ne dorim să dăm share acestei călătorii, așa că organizăm și ateliere creative cu flori presate. Cine știe ce maeștri în arta florilor presate ne trec pragul?
De ce la Weekend Sessions? Pentru că ne place mult ideea! Și oamenii care gravitează în jurul ei.
Plus că ... la Grădina Botanică ne simțim ca ... ACASĂ! "
Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" București ne propune o serie de scurtmetraje ale celor mai talentați absolvenți ai săi.
Hippopotamus and Crocodile Hunt - Germain Kanda
Mezzo Forte - Eugen Dediu
Willkommen - Bogdan Maraloiu
Acum in Delta se lasa seara - Andrei Tache Codreanu
El iubeste ochii mei - Enxhi Rista
Planul de zbor - Gabriel Durlan
Andrei Olănescu - A long story short
Sisiphescu - Maria Dimancea
Cartierul - Calin Gherghevici
Oaspetii - Razvan Aprozeanu
Despre ce naiba sa scriu? - Matei Monoranu
Firul rosu - Alexandra Fuscas
Exquisite Corpse - Radu Pop
Micul erou - Elena Ciolacu
Monstrul - Laura Pop
Mistretul cu colti de argint - Maria Lascu
Nu mor caii cand vor cainii - Cristian Radu
Skateboarding is not a crime - Cristian Radu
Hula Hooping poate fi definit ca un sport care unește gimnastica, jongleria și dansul în același loc și care are nenumărate beneficii, îmbunățind coordonarea și concentrarea, tonificând abdomenul și alte grupe musculare. Această formă creativă de dans este o metodă eficientă de meditație activă, prin care creierul nostru se relaxează și dă voie ludicului feminin să se exprime. Mara este instructor certificat de hula hooping și practică acest tip de mișcare de aproximativ 5 ani. Prin autodisciplină, multe încercări și răbdare, a învățat peste 200 de trickuri de hula hooping cu un singur cerc sau mai multe pe care le îmbină cu muzica și creează coregrafii spectaculoase.